Arhitekta Jean Verville je dizajnirao potkrovlje u centru Montreala ispunjavajući specifičan zahtev investitora, pristalice savremene umetnosti.

Ovaj prostor je izveden prema želi vlasnika da enterijer funkcioniše kao izvor kreativnost i mašte.

Upotrebom minimalne intervencije i jednostavnih materijala, arhitekta uz pomoć bogatog kolorita budi čula korisnika ovog prostora.

 

On je dizajnirao otvoren prostor sa pet omiljenih boja vlasnika u koji će se moći smestiti velika kolekcija umetničkih dela klijenta. Predviđena su funkcionalna rešenja za skladištenje, rotiranje nameštaja i stalne promene izgleda prostora.

Prostor za spavanje je obojen žutom bojom naglašavajući jednim tonom određenu funkciju.

 

Uređenje apartmana je završeno 2011. godine i predstavlja uspešan eksperiment kombinovanja arhitekture, umetnosti i dizajna u jednom prostoru.