Bakar u kombinaciji s čelikom, betonom i hrastom stvorio je suptilan ambijent londonskog restorana Bandol.

Odsjaj bakarnih površina koje se javljaju duž celog restorana, čini možda i primarnu dekoraciju ovog restorana koji ima sedamdeset mesta. Londonski dizajnerski studio Kinnersley Kent Design,  stvorio je prijatan enterijer čiji su stolovi organizovani od visokog sedenje na ulazu, preko stolova u nizu do separea u dnu restorana.

Bandol restoran 01

Pri samom ulasku u Bandol, postoji jasna slika o celokupnom prostoru, jer uzdužna forma restorana omogućava da se prostor sagleda gotovo u celosti.

Bandol restoran 02

Duž zida od poliranog betona, koji zajedno s hrastovim podom čini osnovu enterijera, postavljeni su visoki stolovi s bakarnom pločom, međusobno udaljeni jedan metar. Iznad svakog postoji jednostavna rasveta, takođe s bakarnim elementima, pa sve zajedno čini veoma zanimljiv i jednostavan ali u isto vreme efektan segment restorana.

Bandol restoran 03

Bandol restoran 04

Zona bara, takođe u znatnoj meri izvedena u kombinaciji bakra i betona, uspostavila je balans drvenim stolicama danske firme Normann Copenhagen, piše Contemporist.

Bandol restoran 05

Bar je osvetljen sa 24 staklene svetiljke različite visine i oblika.

Bandol restoran 06

Prva zona, s privatnije organizovanim prostorom, ujedno je i mesto za izlaganje vinske ponude restorana.

Bandol restoran 07

Odmah iza polutransparentnog zida nalaze se polukružni separei koji su smešteni zajedno s ostalim stolovima u glavnoj prostoriji za ručavanje.

Bandol restoran 08

U centralnoj zoni ovog prostora nalazi se drvo masline, koje prostoru pruža toplinu. Iznad drveta, postoji otvor u plafonu, zatvoren staklom, kroz koji prirodna svetlost suptilno ulazi u enterijer.

Bandol restoran 09

Foto: Kate Berry

Pogledajte i kako izgleda beogradski restoran Terminal.