Prilikom rekonstrukcije stana u zgradi starog mlina namera arhitekte bila je da sačuva deo zidova izvedenih od opeke.

Zahtev investitora je bio da se stvori udoban prostor za život ukućana i okupljanje velikog broja njihovih prijatelja. Zbog toga je prostor kuhinje proširen, spojen sa dnevnom sobom i formirano veliko kuhinjsko ostrvo u središnjem delu. Ovaj upečatljiv elemenat visine 85 centimetara omogućava da se sa jedne njegove strane kuva a sa druge uživa u kotelima. Jarka ljubičasta boja kuhinje je umirena sivim frontovima i delom zida od opeke.

kamen-u-kuhinji

U trpezariju je postavljen veliki trpezarijski sto sa praktičnim klupicama umesto stolica. U nišu zida sa opekom je postavljeno indirektno svetlo koje obasjava zanimljivu teksturu zida.

Naknadno je izveden i gostinjski toalet kako bi ukućani zadržali svoju privatnost. U glavno kupatilo je postavljena hidromasažna kada a lučni zidovi su obloženi mozaikom. U drugo kupatilo je postavljen walk-in tuš sa tamnim pločicama i nežnom i prijatnom rasvetom.

kamen-u-trpezariji

kamen-u-enterijeru

opeka-na-zidu

ljubicasta-kuhinja

detalj-kuhinje

tus-kabina

belo-kupatilo

mozaik-u-kupatilu

mozaik-u-tus-kabini

spavaca-soba

spavaca-soba-sa-mostom

ormar-u-spavacoj-sobi

(increation.co.uk)