Kuća u Austriji podignuta je na stubove kako bi se ispod nje otvorio prostor za stvaranje zaklonjenog vrta ali i da bi se omogućio sjajan pogled.

S House je obložena crnim drvenim oblogama i  prostire se u daljinu poput dvogleda čime se otvara prostor za prirodno zaklonjeno dvorište između dva volumena. Lebdeći volumeni s ogromnim prozorima balansiraju na neravnom terenu oblikujući okolni krajolik.

Objekt se nalazi na najvišoj tački malog brežuljka. Prednja fasada je u nivou ulice, dok se zadnji deo volumena nalazi na stubovima. Kuća u obliku slova U u svojoj sredini ima povišenu terasu iz koje puca pogled na slikoviti austrijski krajolik. Teren ispod kuće netaknut je, a sama struktura kuće štitiće buduće dvorište od vremenskih nepogoda.

kuca-dvogled-1

Jedan od ispupčenih delova kuće je roditeljska soba, dok je na drugoj strani smešten dnevni boravak, trpezarija i kuhinja. U svim delovima enterijera i eksterijera korišćeni su održivi i isplativi drvni elementi koji celom objektu daju poseban šarm.

Kuća je izgrađena u samo četiri meseca, a zahvaljujući novom pristupu izgradnji na neobičnim terenima očekujemo kako će ovakvih kuća uskoro biti sve više, prenosi CroEnergo.

kuca-dvogled-2 kuca-dvogled-3 kuca-dvogled-4 kuca-dvogled-5

Pogledajte još zanimljivih projekata kuća.