AHL Architects dizajnirao je enterijer kuće u Vijetnamu vodeći se harmonijom sa prirodom.

Kuća pod nazivom EPV podignuta je u urbanom ekološkom parku. To je novo zeleno gradsko područje karakteristično po mnoštvu starih stabala, malom broju zgrada i kuća koje se kriju između drveća. U skladu sa ovim okruženjem, vlasnik EPV kuće želeo je da njegova vikendica poštuje mir i služi za odmor i opuštanje.

EPV House01

Prvo pravilo koje su arhitekte morali da ispoštuju je da ne prave izmene na spoljašnjem izgledu kuće i da ne utiču na okolni pejzaž. Smernice koje su im date jesu bile da kuća bude jednostavna, čistih formi, pomalo rustična i upotpunjena zanimljivim detaljima.

EPV House02

U prizemlju su napravljene najveće izmene. Cilj je bio postiću veću udobnost i otvorenost. Terasa je povezana sa dnevnim boravkom preko sistema kliznih vrata, koja se lako pomeraju i preklapaju.

EPV House03

Središnji deo prizemlja otvoren je kroz duplu spratnu visinu, kako bi se što bolje vizuelno stvorila povezanost prostora. U ovoj sobi nalazi se trpezarijski sto, kom je pružena maksimalna prozračnosti.

EPV House04

Ovu zonu duple spratne visine okržuju dva izbačena spratna drvena bloka. Plafon i zidovi ovih blokova obloženi su panelima napravljenim od drvenih roletni. Na ovaj način, osim što je vizuelno formirano težište kuće, sakrivene su i instalacije.

EPV House05

Čitava materijalizacija u harmoniji je sa prirodom. Polirani beton na podu, zidovi obloženi drvetom, nameštaj od punog drveta glavne su karakteristike ove vikendice. Završni radovi koji dodatno oplemenjuju prostor su rustični i puni jedinstvenih detalja.

EPV House06

Foto: Hoang Le

Pogledajte kako izgleda još jedna kuća u Vijetnamu koja živi u skladu sa prirodom.