Ako biste se našli u dvorištu nove osnovne škole u Rile le Papu pomislili biste da se nalazite na poljani a ne krovu jednog objekta.

Potpuna integracija sa brdovitom okolinom u blizini Liona i japanski minimalizam bili su ideja vodilja za projektovanje ove škole. Zeleni krov je prohodan i po njemu se odvijaju vannastavne aktivnosti. Što se tiče enterijera, on je u potpunosti sveden a u njemu preovlađuju drvene teksture.

Osnova škole iznosi 5.034 kvadratnih metara a projekat potpisuje biro Tectoniques Architects.

school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_4school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_031school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_041 school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_072 school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_086school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_049 school-complex-in-rillieux-la-pape-tectoniques-architects_render