Kombinacija bele drvene konstrukcije i tamnih detalja daje jak kontast zbog čega ovaj enterijer prija oku.

Po projektu biroa Santiago Brotons Design izveden je elegantni enterijer potkrovlja u Berlinu nedaleko je od poznate šoping zone Ku-Damm. Ovaj penthaus ima tri terase, spavaću sobu sa kupatilom kao i jedan veliki otvoren prostor u kojem je smešten dnevni boravak, trpezarija, kuhinja i toalet. Osnovna ideja projekta bila je da stan bude okupan svetlom u čemu su i uspeli.

elegantno-potkrovlje-01

Opeka je uvedena u prostor kako se on utoplio i stvorio natur efekat.

 

Kada se kroči u potkrovlje, prva stvar koja se primećuje jeste velika količina svetla i svetle boje koje prostor čine još većim. Dizajneri su ostavili drvenu konstrukciju krova koja je prefarbana u belu boju a njihova osnovna funkcija da vizuelno dele prostor na različite funkcije, piše Freshome.

elegantno-potkrovlje-03

Opeka je uvedena kako bi se prostor utoplio i stvorio natur efekat. Uvođenjem kože, metala i udobnih tkanina stvorena je jedinstvena koloritna šema ostavlja utisak elegancije.

elegantno-potkrovlje-04

Stan je krcat dizajnerskim komadima nameštaja. Krevet je uzet iz Muuna, rasvetu potpisuje Bocci, detalje Hygge Interior dok je za nameštaj za terasu izabran Norr11 od kojeg su uzeti i sofa, trpezarijski sto i stolice.

elegantno-potkrovlje-05

Grafike na zidovima potpisuje umetnica Isabella Trimmel.

elegantno-potkrovlje-06

elegantno-potkrovlje-07

elegantno-potkrovlje-08

Uz spavaću sobu smešteno je i kupatilo sa malom SPA oazom.

elegantno-potkrovlje-09

elegantno-potkrovlje-10

Pogledajte i kako izgleda potkrovlje sa vidnom metalnom konstrukcijom krova.

Foto: Magnus Petersson