Osim vrhunskog menija, ovaj pekinški restoran pruža gostima i nesvakidašnji osećaj da lebde iznad magle dok sede i jedu za svojim stolom.

Arhitektonska firma sa sedištem u Pekingu, Golucci International Design, početkom godine angažovana je kako bi sprovela u delo jednu krajnje neobičnu ideju za uređenje enterijera restorana Diaoye Niunan. Nedavno otvoren restoran izgleda ne samo bajkovito, već kao da je to prostor koji postoji bez jasno definisanog mesta i vremena.

Diaoye Niunan 01

Drvene platforme za sedenje, izdignute su na crnim bazama koje su okružene suvim ledom koji simulira maglu. Prostor između stolova „popločan“ je na način da sve deluje kao šetnja planinskim stazama.

Diaoye Niunan 02

Pregradni paneli između stolova ošupljeni su na način da oslikavaju siluetu planina, piše Contemporist.

Diaoye Niunan 03

Suvi led? Do sada smo ga viđali na svadbama za vreme prvog plesa a sada je konačno upotrebljen da nije izgleda tako kičasto.

Diaoye Niunan 04

Osim ove „planinske“ zone, u obodnom delu restorana raspoređeni su stolovi klasične forme i postavljeni su direktno uz zid na kom je ispisana kineska poezija.

Diaoye Niunan 05

dn_111115_06-800x476

Foto: Sun Xiangyu

Pogledajte još zanimljivih rešenja u našoj sekciji Enterijeri restorana.