Dominantni element ovog stana jeste kompaktna struktura koja je ujedno i veći deo nameštaja u stanu.

Stan od 80 metara kvadratnih, u kom živi mladi par sa psom, nalazi se u pariskoj zgradi staroj 150 godina. Cilj projekta bio je da se razigranim dizajnom razbije strog koncept prvobitnog prostora u cilju otkrivanja njegovih unutrašnjih kvaliteta. Pravljenje ovakve strukture u njegovoj unutrašnjosti dozvolila je visoka spratna visina.

skulpturalni-stan-01

Drvena struktura je u isto vreme i polica za TV, i radni sto, i orman ali i kućica za psa.

 

Studio Razavi osmislio je šemu organizacije prostora po potrebama mladog para i na taj način stvorio pejzaž u unutrašnjosti stana, a samim tim i dopunio postojeći klasični pariski ambijent, piše Designboom.

Skulptura se proteže duž celog stana
Drvena struktura proteže se duž celog stana

skulpturalni-stan-02

Kompanija Valchromat izvela je konstrukciju koja je napravljena pločama od drvenih vlakana. Ovaj materijal izabran je kako zbog ograničenja budžeta, tako i zbog njegove fleksibilnosti jer se može seći na licu mesta i prepravljati ukoliko bude bilo potrebe.

skulpturalni-stan-03

skulpturalni-stan-04

Dok je čitava konstrukcija monohromatska, zid u kuhinji ispratio je pačvork dezen radnih stolica i obložen je komadima mermera. Ovi komadi dovučeni su iz kamenoloma u Portugaliji.

skulpturalni-stan-05

Raznovrsne prostorije u stanu fizički su razdvojene ali u isto vreme i međusobno upletene kroz isti koncept.

skulpturalni-stan-06

skulpturalni-stan-07

skulpturalni-stan-08

skulpturalni-stan-09

Pogledajte još interesantnih enterijerskih rešenja stanova.

Foto: Razavi