Pogledajte kako su nenoseći zidovi u ovom stanu zamenjeni drvenim policama.

Nakon posete Japanu, Andrej Andrejev i Petja Nikolova iz biroa Another Studio odlučili su da preurede svoj kancelarijski prostor u “čistom i spokojnom duhu” koji je karakterističan za japansku arhitekturu.

Kako bi postigli ovaj cilj, sve pregradne zidove u ovom stanu u Sofiji su uklonili i tako dobili prostor otvorenog plana.

Radni prostori podeljeni su drvenim policama, a dodatno odvajanje može se postići navlačenjem belih zavesa.

 

Na pojedinim mestima gde su srušeni zidovi, postavljene su otvorene drvene police od šperploče koje služe u kancelarijske svrhe, a s druge strane ne blokiraju vizuru. Za potrebe vizuelnog odvajanja prostora, na primer, u slučaju sastanka, moguće je navući bele zavese – iste onakve kakve su postavljene i na prozore, piše Dezeen.

Studio se sastoji iz dva radna dela, sobe za maketarstvo, prostora za sastanke, kuhinje, kupatila i dve terase.

Radnim prostorom dominira veliki centralni sto oblika slova Y sačinjen od tri modula, a koji omogućava zajednički rad petoro ili šestoro ljudi u isto vreme.

Detalji kao što su rustične keramičke pločice, veliko saksijsko bilje i okačene sijalice čine ovaj enterijer zanimljivim.

Ormani od špreploče pregradili su i kuhinju u kojoj dominiraju rustične keramičke pločice.

Pojedini prolazi su zasvođeni, a ovaj je špicast. Razlo? Ne znamo ni mi.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: