Škola u Amsterdamu, kojoj je odavno odzvonilo, transformisana je u niz privatnih stanova u kojima rastu neku novi klinci.

Arhitektonski biro Standard Studio dobio je zanimljiv zadatak da školsku učionicu pretvori u dom za petočlanu porodicu. Tako je od glavne nastavne prostorije nastala dnevna soba sa trpezarijom i kuhinjom dok su prostorije za pripremu nastavnika pretvorene u spavaće sobe. Školsku tablu zamenili su viseći elementi a stolove i stolice, sofe i fotelje.

ucionica-stan-02

Jedan od glavnih ciljeva ove transformacije bio je da se napravi prostor otvorenog plana u kojem će porodica zajedno sa troje dece moći da bude komotna u obavljanju svakodnevnih poslova i igranju, ali da se u isto vreme održi mir i privatnost. Zato je ceo prvi nivo rezervisan za rad i igru, dok je na spratu mirni deo stana.

ucionica-stan-06

Što više mesta za odlaganja – to bolje! Pogotovo kada je tu troje dece… Zato je svaki mogući kutak prevoren u mesto gde se mogu odložiti igračke – baš kao i prostor ispod stepenika.

ucionica-stan-03

Nameštaj od špera je u odličnom kontrastu sa crnim metalnim nosačima galerije i stepeništa.

Veliki prozori omogućavaju prodor velike količine svetlosti što značajno poboljšava utisak o enterijeru. Inače, enterijer deluje veoma efektno mada za njega nije puno potrošilo. Puno nameštaja napravljeno je od, sada veoma popularne, šperploče koja je svojom bojom i teksturom u odličnom kontrastu sa crnim metalnim nosačima galerije i stepeništa.

ucionica-stan-04

Vanvremenske Eames plastične stolice u kombinaciji s nameštajem od punog drveta i šperploče.

ucionica-stan-05 ucionica-stan-07

Crna metalna konstukcija deluje efektno ali ne i nametljivo.

ucionica-stan-08 ucionica-stan-09

Možda je ovo bila učionica za muzičko?

ucionica-stan-10

Foto: Standard Studio

Život u štali? U ovakvoj, da!

Kako je od štale u Španiji nastala savremena vila

Izdvojene firme iz Adresara:

Dodaj firmu u Adresar