Projektni studio FREAKS dobio je zadatak da od malog stana u centru Ženeve napravi što bolje iskorišćen prostor. To je postignuto sa par interesantnih trikova!

Stan u centru Ženeve od svega 35 kvadrata je za početak okrečen potpuno belo. Sve je belo sem tamno sivog poda kako bi se vizuelno postigla što veća dubina prostora. Koncept stana je veoma jednostavan i zapravo je podeljen na dva dela: dnevni boravak i na drugi deo kojeg čini sve ostalo. A u to spada: krevet, kuhinja, kupatilo, ormani koji su organizovani u nizu.

mali-stan-35-kvadrata-02

Podela između spavaće sobe i kuhinje izvedena je pomoću stakla kako bi i mini kuhinja bila dobro osvetljena.

mali-stan-35-kvadrata-03

Nameštaj po meri izveden je od uniplasta i to naravno u beloj boji.

mali-stan-35-kvadrata-04

Posebno je interesantna rasveta u stanu. Nema centralo postavljenog lustera, koji smanjuje visinu prostorije, već je na plafonu izvedena svetlosna instalacija koju je dizajnirao holandski arhitekta i dizajner  Mathijs Cremers (zakenmaker.nl).

mali-stan-35-kvadrata-05

Kupatilo je sasvim jednostavno ali ima sve što vam treba.

mali-stan-35-kvadrata-06

Pogled iz kreveta.

mali-stan-35-kvadrata-07

Raspored u nizu: Krevet, kuhinja, ormani, kupatilo.

mali-stan-35-kvadrata-10

Foto: David Foessel