Arhitekta Filip Harden projektovao je enterijer stana od 57 m2 koji se nalazi na poslednjoj etaži stambene zgrade u Parizu.

Kako bi stan učinio vizuelno većim, arhitekta je uklonio skoro sva vrata. Srušio je zidove i napravio jednu celinu sa ciljem da prostor izgleda veći nego što jeste.

Na frontalni zid dnevne sobe postavio je ogledalo i time vizuelno povećao prostoriju.

Kuhinjom, koja se nalazi u blizini ulaza u stan, dominiraju tamni tonovi. Na ovaj način Filip Harden je odvaja, ne fizički nego vizuelno, od ostatka stana stvarajući dimaničan kontrast bele dnevne sobe i crne kuhinje.

Ulaz u spavaću sobu je iz dnevne sobe. Arhitekta je uklonio i ova vrata pa je noćna zona odvojena od dnevne sobe pregradnim zidom na kojem se nalazi ogledalo.

Spavaća soba je vrlo svetla. Direktno je povezana je sa kupatilom u kojem je ponovljen koncept kontrasta kao i u kuhinji.

Želite i vi ovakav enterijer?