Vojni objekti u mirnodopskoj Švajcarskoj odavno menjaju svoje namene. Tako je i karaula sagrađena za vreme Drugog svetskog rata dobila potpuno novi izgled.

Švajcarski studio Ralph Germann Architectes pretvorio je bivšu kasaranu švajcarske vojske u šarmantnu planinsku kolibu na Alpima. Neobična transformacija podrazumevala je postavljanje staklenih površina na zidove kako bi se zadržala njihova patina. Preživele su čak i stare vojne oznake na zidovima kao što je “charge maximum 1500 kg au m2” (maksimalno opterećenje 1500 kg/m2).

U samo 45 metara kvadratnih bez korišćenja pregrada organizovana je velika kuhinja, dnevni boravak, spavaća soba i maleno kupatilo… koje doduše jedino ima zidove.

apartment-project-RalphGermann project-RalphGermann-1 project-RalphGermann-2 project-RalphGermann-3project-RalphGermann-4 project-RalphGermann-5 project-RalphGermann-7 project-RalphGermann-8project-RalphGermann-14 project-RalphGermann-15 project-RalphGermann-16 project-RalphGermann-17project-RalphGermann-18 the-project-RalphGermann Plan publication