Ovaj trosobni stan u Novom Sadu, u blizini Sportsko-poslovnog centra, nastao je integracijom dva manja stana i svojom strukturom je ispunio želju vlasnika za velikim otvorenim prostorom.

Nakon uklanjanja postojećih pregradnih zidova, osnovni zadatak arhitekte Sanje Đipanov bio je formiranje novog koncepta stana: dominantnog centralnog prostora u kojem se spajaju funkcije dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije.

Dvostrano orijentisani veliki stakleni fasadni zidovi čine da eksterijer postane važan element uređenja enterijera. Svetao, otvoren prostor projektovan je bez suvišnih detalja i jarkih boja.

Da bi se podstakao osećaj celine koriste se iste forme, boje i materijali u celom prostoru. Očigledan primer je korišćenje kože, krem boje, na svim sedećim elemenima. Prostorom dominiraju noseći stubovi dodatno naglašeni oblogom od kamena.

Otvoreni prostor dnevnog boravka
Jedna celina: kuhinja i trpezarija
Velike staklene površine

Interesantno rešenje bara
Spavaća soba sa zvezdanim nebom