Mračni prostor pod krovom pretvoren je u svetao stan koja odiše elegancijom ali i žestinom.

Arhitektonski biro Raca Architekci dobio je zadatak da potkrovlje u poljskom Sopotu potpuno rekonstruiše za potrebe jednog džentlmena. Počeli su tako što su promenili geometriju krova oblaganjem kosina drvetom dok su zidovi pročelja obloženi crnim ugradnim nameštajem. Time je dobijena dobra osnova za dekorisanje enterijera, ali i veća dubina prostora.

Kombinacijom svetlih kosina i tamnih vertikala dobijen je vizuelno veći prostor.

Kao što se vidi na priloženim slikama, sav nameštaj je u sivoj i crnoj boji. Oštre linije i mračnija atmosfera daju ovom stanu mušku atmosferu što je i bio cilj projekta, piše Freshome.

Pored prozora napravljen je radni kutak sa stolom i Eames swivel stolicom i minimalističkom stonom lampom. U drugom kraju potkrovlja smeštena je moderna, siva sofa u koju se klijent može udobno smestiti dok gleda filmove s kompjutera.

Ispod prozora napravljen je prostor za čitanje knjiga. Tu je smeštena udobna drvena fotelja, kružni stočić i crna podna lampa.

Foto: Raca Architekci

Kada ste već ovde…