Stambeni prostor se najviše štedi kada elementi imaju više funkcija. Takav je slučaj i sa ovim stepeništem.

Kuća u Kaljariju dugo je imala podrum koji ničemu nije koristio. Ali potom je domišljati vlasnik odlučio da ga maksimalno iskoristi tako što je kuću u potpunosti otvorio ka donjem delu objekta i to tako što je napravio široke drvene stepenice. Ove stepenice ne koriste se samo za vertikalnu komunikaciju nego imaju više funkcija: U gazišta su smeštene knjige, ispod stepenica je napravljena radna soba, deo stepeništa je pretvoren u tobogan a celo stepenište pritom služi i kao sedište za gledanje filmova.

Pogledajte kako to izgleda:

panorama-1.jpg.492x0_q85_crop-smart

 

panorama-slide.jpg.492x0_q85_crop-smart panorama-underside.jpg.492x0_q85_crop-smart panorama-theater.jpg.492x0_q85_crop-smart