Proširenje krova na ovom objektu urađeno je tako da se u njemu ogleda nebo iznad austrijske prestonice.

Arhitektonski biro HOLODECK architects dobio je zanimljiv zadatak da stambenu zgradu u širem centru Beča nadogradi s dodatna tri nivoa ali tako da se oni reflektuju duh ovog dela grada. Ideja za razradu krova počela je od postojećih pozicija prozora kako bi se zadržao vizuelni ritam ali i iz uslova koje su stvarali komšijski objekti i njihove proporcije.

Za krovni pokrivač izabrani su elementi od alucobonda sa visokom refleksijom.

 

Kako su to urbanisti zahtevali, krov je morao imati oblik svoda kako bi se nadogradna što bolje uklopila u postojeći ambijent. Nivoi unutar nadogradnje postepeno se smanjuju spram visina, a raspored i funkcija prostora organizovan je prema dobijenom obliku prostorija.

Za krovni pokrivač izabrani su elementi od alucobonda otporni na požar (kategorija A2). Velike ploče visokog sjaja postavljene na krov reflektuju nebo i okolni pejzaž pa cela nadogradnja izgleda lakše nego što zapravo jeste. Zbog toga je ovaj projekat dobio ime Urban Reflections.

Površina nadograđenog dela iznosi 1.022 kvadratna metra.

Pogledajte i neke karakteristične detalje ovog rešenja:

Pogledajte i kako izleda jedna nadogradnja u Dimitrovgradu.