Obišli smo za vas sajam nameštaja u Beogradu, koji traje do nedelje 13. novembra, i izdvojili neke modele koji će se, verujemo, dopasti i vama.

Iako je na sajmu bilo izlagača nameštaja klasične forme, mi smo se uglavnom zadržali na štandovima sa modelima modernog dizajna, zanimljivog kolorita. Osim domaćih i regionalnih, posetili smo i strane kompanije koje se prvi put predstavljaju beogradskoj publici kao što su Alivar i Segis.

Italijanski proizvođač nameštaja Alivar je na zajedičkom štandu sa Brokisom i Wall&Deco, predstavio nekoliko modela sofa i fotelja koje plene pažnju dobrim dizajnom i završnom obradom.

sajam-2016-wallanddeco

Iako smo sa proizvodima kragujevačke kompanije GIR dobro upoznati, njihov štand je možda i najveće osveženje sajma. Njihov nameštaj je modularan, od kvalitetnih materijala i efektnih boja dok dizajn potpisuju biroi Autori, Presek i ostali.

sajam-2016-gir-1
Modularna polica od GIR-a

Prošle godine smo se susreli sa kompanijom Gazzda a ovog puta predstavili su nov nameštaj od punog drveta u njihovoj prepoznatljivoj jednostavnoj, skandinavkoj formi.

sajam-2016-gazzda-3
Gazzda, stolice Ena, cena oko 175 evra

Povezano: Puno drvo obeležilo sajam nameštaja u Beogradu

Prvi put na beogradskom sajmu je izlagao Segis, italijanska kompanija koja proizvodi stolice od brizgane plastike. Osim formi stolica, koje mogu biti kako za poslovne tako i za stambene prostore, interesantne su i jarke boje u kojima se one proizvode. Saznali smo da im je najprodovaniji model stolice Camel koji se proizvodi s drvenim, rotirajućim metalnim i metalnim „sanka“ nogarama. Cena se kreće od 175 do 280 evra. Predstavnik Segisa za Srbiju je kompanija Nitea.

segis-camel-stolica
Segis, model stolice Camel, rotirajuća sa metalnim nogicama, cena 280 evra
sajam-2016-segis
Segis, model stolice Camel sa drvenim i „sanka“ nogicama, cena 175 evra

Na štandu češke firme TON pronašli smo retro stolice od puog hrastovog drveta. Osim u teksturi drveta proizvode se i u bojenim kombinacijama, crne, bele, tirkizne…

stolice-ton-ironica
Ton, model Ironica, cena 16.814 din. sajamska cena 12.611 dinara

Kao i do sada, štand hrvatskog brenda Prostoria bio je vrlo dobro osmišljen s brojnim novitetima.

sajam-2016-prostoria-3

sajam-2016-prostoria-2

Tako je prvi put predstavljen trpezarijski sto Rhomb u dimenziji 215x105cm i stolice Rhomb u više nijansi.

prostoria-rhomb-stolice-sto
Prostoria, model Rhomb, sajamska cena stolica od 46.400 dinara

Na sajmu smo videli i nešto od skandinavskog dizajna koji je predstavio Mutto. Drvene stolice Nerd izvedene su od punog drveta i farbane u pastelne nijanse.