Skulpturalni krov na ovom verskom objektu imitira formu okolnih planina.

Britanska arhitektonska firma Steyn Studio uradila je projekat za nedavno izvedenu kapelu Bosjes smeštenu u okviru istoimenog vinograda u južnoafričkoj oblasti Western Cape. Prilikom izrade projekta, arhitekte su sarađivale sa lokalnom firmom TV3 Architects kako bi što efikasnije utkali duh lokalnog stanovništva u objekat.

Konstrukcija u obliku paraboličnog hiperboloida deluje elegantno i ostavlja snažan utisak na posmatrača što i jeste cilj jednog verskog objekta.

 

Nad potpuno staklenom fasadom, koja je nesvakidašnja za verske objekte, nadvija se vitka betonska ljuska valovite forme koja imitira planinsko okruženje.

Konstrukcija u obliku paraboličnog hiperboloida deluje elegantno i ostavlja snažan utisak na posmatrača što i jeste cilj jednog verskog objekta.

Kapela je blago izdignuta od okolnog terena. U nju se iz vinograda može ući preko obodnog stepeništa ali i preko stazice koja vodi preko ribnjaka, u kom se ogleda kapela Bosjes, piše Contemporist.

Unutrašnjost kapele Bosjes postpuno je svedena. Na podu obloženom poliranim teracom postavljene su drvene klupice okrenute ka zlatnom pultu za besednika.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: