Novo skijaško utočište u italijanskim Dolomitima pruža pogled koji svakog gosta ostavlja bez daha.

Arhitektonska firma Peter Pichler Architecture, u saradnji sa arhitektom Pavol Mikolajcakom, projektovala je restoran Oberholz Mountain Hut koji se u potpunosti uklapa u prirodno okruženje. Restoran kao da izvire iz planine i širi se u formi tri kraka, poput tri grane, pružajući gostima prelep pogled na okolinu.

Osnovna ideja u projektovanju ovog planinskog restorana bila je interpretacija srušenog stabla drveta sa tri velike grane.

Enterijer restorana je elegantan i moderan, a arhitekte ga definišu kao novu i savermenu interpretaciju klasičnog planinskog doma, piše Inhabitat.

Oberholz Mountain Hut nalazi se neposredno uz početak žičare Obereggen tako da skijaši, nakon uživanja na ski stazama, mogu doći u restoran i uživati u hrani u prijatnoj i intimnoj atmosferi ili odmoriti u baru koji se nalazi u blizini ulaza.

Osim u unutrašnjosti restorana, posetioci mogu uživati i u bašti u kojoj se nalaze drveni stolovi sa klupama.

Restoran je u potpunosti izveden od drveta. Smreka je korišćena za konstruktivne elemente i znatan deo enterijera, dok sivi ariš krasi fasadu. Nameštaj u unutrašnjosti izveden je od hrasta.

Planinarski dom Oberholz arhitekte Peter Pichler i Pavol Mikolajcak, projektovali su nakon osvojenog konkursa koji je bio organizovan tokom 2015. godine. Ove zime restoran je već bio otvoren za posetioce.

Foto: Peter Pichler Architecture

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs: