Renoviranje magacinskog prostora u centru Londona postaje sve unosniji posao zbog astronomskih cena nekretnina.

Arhitektonski biro Emrys dobio je zadatak da renovira skladište u Broad Courtu u samom srcu Londona. Koliko je ovo dobra lokacija, govori i činjenica da pauzu u predstavi možete prvovesti i kod kuće jer se Royal Opera House nalazi odmah iza ugla. Zbog dobre pozicije i lepe zgrade u kojoj se nalazi, potkrovlje ovog nekadašnjeg skladišta urađen je veoma pažljivo i s odabranim materijalima.

potkrovlje-adaptacija-02

Ono zbog čega će vam se odmah svideti ovo potkrovlje jeste količina svetla i nemametljvost materijala i oblika. Zahvaljujući ogromnim krovnim prozorima, prostor je okupan svetlom tako da je potkrovlje duple visine pravilno i ravnomerno osvetljeno.

potkrovlje-adaptacija-03

Iako u potkrvolju ima puno svetla, korišćeni su isključivo svetli materijali. U enterijeru preovlađuje belo drvo koje je u odličnoj kontri sa zidovima od opeke zbog kojih se u prostoru oseća duh minulih vremena.

potkrovlje-adaptacija-04

Na galeriji je izvedeno kupatilo kojeg od centralnog prostora deli samo staklo.

potkrovlje-adaptacija-07potkrovlje-adaptacija-05 potkrovlje-adaptacija-06 potkrovlje-adaptacija-08

Spavaći blok skriven je iza pomerljivog pregradnog zida.

potkrovlje-adaptacija-09 potkrovlje-adaptacija-10 potkrovlje-adaptacija-12

potkrovlje-adaptacija-01 potkrovlje-adaptacija-13

Foto: Alan Williams

Pogledajte još zanimljivih preuređenja skladišta u stambeni prostor:

Skladište prevoreno u savremeni kancelarijski prostor