Zgrada pariske centrale Dior Men, u kojoj su smeštene kancelarije i radionice, nedavno je renovirana, ali i proširena.

Italijanski studio Antonio Virga Architecte sproveo je redizajn Diorovog objekta za kreiranje muške kolekcije, koji je smešten na trougaonoj parceli između Rue de Marignan i prolaza Impasse Bourdin.

Originalna struktura zgrade datira još iz druge polovine 19. veka, kada su svi objekti zahvaćeni Baron Haussmanovom reorganizacijom grada, urađeni od istog kamena bež boje.

Dior Homme 01

Korisna površina od oko 1.500 metara kvadratnih izdeljena je na pet nivoa. Glavna intervencija izvedena je na prvom spratu, gde je urađeno proširenje, kako bi se rešio problem manjka radnog prostora za sve zaposlene. Deo proširenja jeste i prolaz L oblika, koji je svedeno i elegantno zatvoren tankim crnim okvirima i ujedno pruža i dodatni prodor svetlosti u unutrašnjost. Prostor terase na ovom nivou, jednim delom iskorišćen je kako bi se stvorilo zenitno osvetljenje na nižem nivou, piše ArchDaily.

Dior Homme 02

Prijemni deo u potpunosti je sveden, kako bi se samom brendu dozvolilo da bude aktivan. Logo brenda postavljen je iza stola urađenog u betonu, a televizor na kojem se prikazuju revije oživljava prostor.

Dior Homme 04

Minimalna estetika, naglašavajući eleganciju, nastavlja se u čitavom objektu, pa i u radionicama.

Dior Homme 06

Dior Homme 05

Foto: Olivier Helbert

Pogledajte i kako izgleda moda za građevince inspirisana betonom.