Iako je ova kuća podignuta 2007. godine, novi vlasnik odlučio je da je potpuno transformiše. Pogledajte kako ona izgleda danas.

Svako ima svoje želje ali i mišljenja o tome šta je lepo i šta je udobno za život. Uprkos činjenicama da je ova vila na Bledu izgrađena pre samo deset godina prema nacrtima biroa Ravnikar Potokar kao i da je bila u odličnom stanju, investitor je odlučio ne samo da renovira enterijer već i da potpuno izmeni fasadu i dvorište. U tome mu je pomogao Studio AB, koji potpisuje projekat renoviranja.

Pogledajte kako izgleda renovirana kuća na Bledu:

Kuća se nalazi iznad jezera na strmoj padini kojoj je i podređen sam dizajn vile. Na delimično ukopani podrum smešteno je prizemlje s terasom dok se kuća završava još jednom etažom s ravnim krovom. Prilazak kuće iz zadnjeg dvorišta obogaćen je velikim staklenim zidom koji omogućava da se kroz kuću vidi jezero, pišu Ambienti.

Veliki stakleni zid omogućio je da se kroz kuću iz zadnjeg dvorišta otvori pogled ka jezeru.

 

Velika vrata vode unutar vile od 106 metara kvadratnih odakle se odmah ulazi u prostor otvorenog plana s dnevnim boravkom, kuhinjom i trpezarijom. U ovom prostoru dominiraju veliki kameni trpezarijski sto, pločice velikog formata, kamin u kamenu ali ono što je najvažniji detalj jesu veliki prozori s kojih puca pogled na prepoznatljivi bledski pejzaž i idiličnu crkvu na ostrvu.

Za razliku od prizemlja, podrum je uređen sasvim drugačije. Na prostoru gde su se nekad nalazili teretana i garaža tu su sada smeštene dve odvojene stambene jedinice. U jednoj je stan za starijeg sina s direktnim pristupim zelenoj površini, dok je druga jedinica rezervisana za razonodu sa stolom za mali fudbal i bilijar. Pošto je sve podređeno uživanju, ugrađena je i sauna i đakuzi kao i tuš s pogledom na jezero. Raskošne tapete, mermer u kupatilu kao i pažljivo odabrane dekoracije odražavaju lični stil vlasnika ove vile.

Na spratu su smeštene tri spavaće sobe. Master soba opremljena je minimalistički ali raskošno tapacirano uzglavlje kreveta koje se nastavlja na plafonu potpuno razbija monotoniju beline. Dečija soba za trogodišnjaka dizajnirana je tako da se lako može transformisati u sobu za tinejdžera dok je gostinska soba nešto potpuno drugačije. Bogati drveni detalji, kožno uzglavlje i jake tapete na zidovima ostavljaju utisak minulih vremena i asociraju na lokaciju ove vile.

Iz svakog dela vile omoguće je pogled na jezeru, što je i najveća vrednost ove nekretnine.

Ispod konzolnog dela smeštena je sedeća garnitura za uživanje kada pada kiša.

Pitali ste se gde je premeštena garaža iz prizemlja? Evo je ovde:

Autor: Alja Košir, foto: Matevž Zupan

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: