Na ivici šume Martuljek, nedaleko od Kranjske Gore, nikla je moderna kuća koja garantuje svojim ukućanima maksimalnu privatnost.

Arhitektonski biro BCR, koji potpisuje ovaj projekat u slovenačkim Alpima, dobio je zadatak da napravi vikendicu koja će omogućititi vlasnicima da tokom cele godine uživaju u prirodi. Bio je pravi izazov podići novu kuću na granicama nacionalnog parka Triglav sa čijeg placa se pruža sjajan pogled na vrhove planine Špik. Rezultat je više nego impresivan!

Vikednica velikog volumena projektovana je tako da obezbediti što veću privatnost svojim ukućanima. Ne samo da je od komšiluka odvojena suterenskim prostorijama sa garažom i tehničkim prostorijama, već je i cela kuća podignuta na plato čime se stvara maksimalna privatnost. Prilično veliki objekat je zahvaljujući ovakvom položaju prilično dobro uklopljen u okolinu, pišu Ambienti.

Bele spiralne stepenice deluju kao skulptura u minimalističkom enterijeru savremene vikendice.

 

U prizemlju ove vikendice smeštena je dnevna soba, kuhinjom i trpezarijom i spavaće spavaće sobe dok je na spratu wellnes. Do potkrovlja vode bele spiralne stepenice koje zahvaljujući svojim oblikovanjem deluju kao skulptura u minimalističkom enterijeru.

Veliki otvori na južnoj strani omogućavaju prodor velike količine svetlosti i toplote tokom zimskih meseci.

Kombinacija ariša na fasadi i alu-panela na krovu stvorila je sjajan vizuelni kontrast.

Foto: Miran Kambič, BCR

Srodni linkovi na portalu Gradnja.rs: