Dva fudbalska kluba uskoro će zaigrati na novom terenu u predgrađu Roterdama. Ovaj sportski paviljon odiše jednostavšću i svojom arhitekurom savršeno se uklapa u prosornu celinu.

Arhitektonski studio MoederscheimMoonen Architects dobio je zadatak da isprojekuje sportski paviljon u novom delu Roterdama koji treba da izmesti gužvu van užeg jezgra grada a da pritom bude bliži aerodromu.

Arhitekte su uspele da objekat od 1.410 kvadratnih metara učine transparentnim i da pritom deluje kao lagana građevina.

Ovaj sportski paviljon je podeljen na dva nivoa. Na gornjem se nalaze upravne prostorije kao i prostorije kluba. Ovaj nivo je direktno povezan sa terenom preko kosina prekrivenih travom. Ove kosine pokrivaju donji nivo objekta u kojem se nalaze svlačionice i skladišta a ujedno predstavljaju i prirordnu tribinu za gledaoce.

Poseban detalj na objektu je i prozračan konzolni krov koji delimično propušta sunčeve zrake tokom dana dok uveče isijava poput lampijona zahvajući LED rasveti.