U objektu starom sto godina koji se nalazi uz jedan od najlepših amsterdamskih kanala urađen je adaptacija stana. Ovo su rezultati.

Elegantan enterijer pun svetlosti izveo je projektni studio Powerhouse Company. Našu pažnju privukla je crna kuhinja sa kuhinjskim šankom u koju je ugrađena sudopera. Crna pozadina kuhinje naglašava front šanka izveden u teksturi drveta. Boja oraha se ponavlja na trpezarijskom stolu i stolicama ali i u spavaćoj sobi. Zid iza kreveta koji obrazuje nišu oko njega je obložen sa ovim drvetom.

crna-kuhinja

Uske, visoke i duboke kuće su odlika amserdamske tipologije kojoj se mora prilagoditi i uređenje enterijera. Zbog toga je tavanica otvorena na prostoru oko velikog prozora i na to mesto postavljene stepenice koje vode na sprat. Veliki lučni prozor čini ceo stan svetlim prozračnim.

kruzne stepenice

drvo-na-zidu

kuhinja uredjenje inspiracija

sank u kuhinji

trpezarija kruzni sto

detalj-stol-sa-lampom

galerija na spratu

spavaca soba drvo na zidu

uzglavlje kreveta