Nekadašnja pariska štamparija pretvorena je u poligon za vožnju bicikala u zatvorenom.

Studio za vežbanje Let’s ride prvi je sportski centar u Parizu s ovakvim konceptom vežbanja. Arhitektonski studio DAS Studio, koji je angažovan za projekat adaptacije prostora, transformisao ga je u objekat koji čak i svojim dizajnom doprinosti što efektivnijem vežbanju.

Lets ride 01

Tim koji stoji iza projekta, svoju adaptaciju stare štamparije počeo je skidanjem slojeva sa zidova dok nisu došli do betonskih stubova, električnih kablova i ventilacionih cevi. Takav ogoljen prostor dopunili su pregradnim zidovima obojenim u belu boju, piše Dezeen.

Lets ride 02

Odlučili smo da očistimo prostor do krajnih granica i prikažemo njegovu sirovu lepotu. Originalni stari stubovi i zidovi akcentovani novim belim površnama zajedno su stvorili sasvim novi prostor.

– istakle su arhitekte iz DAS Studio.

Lets ride 03

Dok je celokupan prostor sportskog centra Let’s ride veoma svetao, glavna prostorija za vežbanje potpuno je crna. Jedino neonski natpisi na zidu i plafonu razbijaju ovo crnilo. Rasveta je povezana sa muzikom kako bi radila u istom ritmu čime se vozači bicikala dodatno motiviše na vežbanje.

Lets ride 04

Jedina dekoracija ovog prostora zapravo su bakarne cevi koje bacaju odsjaj na bele okolne površine.

Lets ride 05

Lets ride 06

Osim bakra, jednostavan nameštaj od hrasta, oživljava homogen beli prostor svlačionica i foajea.

Lets ride 07

Pogledajte i kako izgleda streljana od gabiona:

Policijska streljana otvorena u starom kamenolomu