Naglašena krovna konstrukcija, drvene grede i stubovi prirodne boje i teksture, svetle boje zidova i nameštaja su prvo što se zapazi u enterijeru ovog luksuznog stana u potkrovlju.

Apartman od 265 kvadratna metra se prostire na čak tri etaže čuvenog londonske zgrade St Pancras. Projekat enterijera potpisuju engleske arhitekte iz TG Studia unoseći toplinu doma u ovaj prostrani prostor.

Arhitekte su osmislile novi funkcionalni raspored prostora izmeštajući staru kuhinju, kupatilo i dodajući novo stepenište prema galeriji iznad dnevne sobe.

uredjenje-potkrovlja

Kosi zidovi između greda su okrečeni u svetilu nijansu dok su na prvoj etaži zidovi obloženi jednobojnim tapetama sa izraženom teksturom. Tepisi, jastuci i slike bogatog kolorita se ističu među nameštajem neutralnih boja.

Beljeni parket velikih dimenzija je postavljen u slogu brodskog poda. Ukrojen je i sa njim je obloženo stepenište: gazišta i čela stepenica. Kao detalj, u prostoru uskog hodnika, parket je podignut na zid kao zaštitna i dekorativna obloga.

uredjenje-potkrovlja-4

uredjenje-potkrovlja-2

uredjenje-potkrovlja-6

uredjenje-potkrovlja-3

uredjenje-potkrovlja-8

uredjenje-potkrovlja-7

uredjenje-potkrovlja-9

uredjenje-potkrovlja-91

(nteriorzine.com)