Američka softverska kompanija Evernote je uz pomoć dizajnera enterijera iz Studija O+A uspela da pretvori sumornu poslovnu zgradu iz 90-ih u moderni prostor za 21. vek.

Kompanija je zbog brzog rasta tražila novi prostor u koji bi mogla da se preseli u relativno kratkom vremenu uz što manje troškove adaptacije i renoviranja.

Najinovativniji deo celog poslovnog prostora je recepcija koja izgleda kao kombinacija kafića i hotelskog lobija. Glavni naglasak prilikom kreiranja novog prostora bila je cirkulacija ljudi i ideja.

evernote-sanfran-01

Kafić-recepcija i prostorije za odmor prekrivene su šperpločom, dok je grafička umetnica Dana Tanamachi bila zadužena za nekoliko grafičkih elemenata nacrtanih kredom na crnoj ploči. Stepenište koje povezuje prizemlje s prvim i drugim spratom obloženo je jastucima kako bi zaposleni za vreme pauze mogli zajedno da se druže ili održavaju neformalne sastanke. Prostor sadrži i veliku zajedničku trpezariju, teretanu kao i parkiralište za bicikle pa je zbog svoje fleksibilnosti postao primer kreativnog poslovnog prostora za 21. vek.

evernote-sanfran-02 evernote-sanfran-03 evernote-sanfran-04 evernote-sanfran-05 evernote-sanfran-06 evernote-sanfran-07 evernote-sanfran-08 evernote-sanfran-09 evernote-sanfran-10 evernote-sanfran-11 evernote-sanfran-12 evernote-sanfran-13

Pogledajte još zanimljivih poslovnih prostora.