Nameštaj i oprema

Kada praznični medenjaci postanu arhitektonsko delo

Neki ljudi u prazničnoj dekoraciji, odnosno kulinarstvu, idu malo dalje od ostalih…

Neobičnu konstrukciju od jestivog građevinskog materijala izgradila je dizajnerka, fotograf ali i kulinarski entuzijasta Christine McConnell, za kulinarski sajt Food.com. Dvorac visine 152 centimetra, u osnovi je napravljen je od poznatog testa s đumbirom od kog se prave medenjaci. I što je najbolje od svega: Svaki detalj na dvorcu je jestiv! Osim, naravano, dekorativne rasvete…

Svaki detalj na dvorcu je jestiv! Osim, naravano, dekorativne rasvete…

 

Šarmantni, a pomalo i jezivi detalji, nalaze se po čitavom zamku. Venčići, balkoni, prozori od svilenih bombona i grudve snega od putera od kikirikija izgedaju čarobno, dok je giljotina tu da nas malo nasmeje ali i naježi.

Završen medeni dvorac predstavljen je na sajtu zajedno sa upustvom za njegovu pripremu, ali i receptima za pripremu čokoladne pepermint torte u obliku irvasa ili braunija od badema, piše Designboom.

Pogledajte kako je tekla izgradnja ovog jestivog arhitektonskog dela.

Srodni linkovi na Gradnja.rs:

Foto: Christine McConnell

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *