Kompanija VEKA kontinuirano radi na usavršavanju i unapređenju svojih PVC profila i pratećih sistema
Promo

Evo šta treba da znate ako planirate zastakljivanje terase

Razrešavamo neke od vaših nedoumica i pomažemo vam da na najbolji način zastaklite i iskoristite svoju terasu, balkon ili trem.

Da bi se terasa mogla koristiti tokom cele godine, najčešće se odlučujemo za zastakljivanje. Možda se pitate da li se ta investicija isplati ili vas muče neke nedoumice, poput sledećih: koji materijal koristiti za zastakljivanje, da li je bolji aluminijum, PVC ili drvo ili koje staklo treba staviti.

Pomoći ćemo vam i dati neke smernice, a za ostale savete i ponudu možete se obratiti proizvođačima VEKA PVC prozora i vrata.

Kompanija VEKA kontinuirano radi na usavršavanju i unapređenju svojih PVC profila i pratećih sistema zahvaljujući svom višedecenijskom iskustvu i pronalazi najbolja rešenja za svaki prostor, kako porodični, tako i poslovni.

Evo da rešimo neke vaše nedoumice.

Koji bi materijal bio najbolji za zastakljivanje vaše terase?

Sve zavisi šta želite da postignete time. Ako želite da taj zastakljeni prostor postane još jedan deo enterijera vašeg doma, savetujemo da budete posebno pažljivi pri odabiru materijala, jer ne nude svi materijali iste prednosti izolacije.

Navešćemo par prednosti u korist PVC-a:

PVC profili za prozore i vrata pomažu u poboljšanju toplotne izolacije vašeg doma, a time i umanjenju troškova grejanja zimi i hlađenja leti. Dobra izolacija doprinosi manjem korišćenju energije, što ujedno smanjuje emisiju CO2 u atmosferu.

Veoma je izdržljiv materijal, otporan na uslove životne sredine. Zato se garantuje dug životni vek PVC prozora na vašoj terasi.

Veoma je otporan i garantuje optimalnu zaštitu od požara ili drugih vrsta agresija, kao što su udarci ili ogrebotine. Treba naglasiti da su PVC prozori teško zapaljivi, ne šire plamen i izvan plamena se samostalno gase.

Veoma je lako vaše PVC prozore i vrata, kao i zastakljivanje terase, prilagoditi različitim dekorativnim stilovima zahvaljujući širokom spektru završnih boja i obrada VEKA profila.

Raspitajte se malo više o PVC stolariji koja bi bila pogodna za vašu terasu.

Savetujemo vas da budete posebno pažljivi pri odabiru materijala

Koje bi to bile pozitivne strane zastakljivanja terase?

Na prvom mestu klimatizacija, jer će zastakljena terasa delovati kao toplotna barijera, posebno ako je napravljena od VEKA PVC profila RAL klase A, najboljeg izolacionog materijala, sa ugrađenim kvalitetnim dvostrukim ili trostrukim staklom.

Zvučna izolacija, jer kombinacijom vrhunskih VEKA profila koji ne propuštaju zvučne talase i kvalitetnog, na primer trostrukog niskoemisionog stakla, možete uživati u tišini svoga doma, bez ometanja od spoljašnje buke.

Široka namena – možete svoju terasu ili trem pretvoriti u dodatni dnevni boravak ili zasebnu sobu i po potrebi je začas opet pretvoriti u terasu.

Sigurnost – zastakljena terasa pruža dodatnu sigurnost i smanjuje rizik od pokušaja provale.

Ekološka prednost – sva stara PVC stolarija u potpunosti se može reciklirati, jer je kompanija VEKA još 1993. godine preuzela pionirsku ulogu na polju reciklaže osnivanjem najveće i najmodernije fabrike za reciklažu u Evropi.

Ako niste sigurni, evo koji su tipovi zastakljivanja terase mogući koristeći VEKA sisteme profila:

  • Najčešće se koriste klizna vrata, sistemi VEKAMOTION 82, VEKAMOTION 82 MAX ili klizni prozori, sistem EKOSOL.
  • Dobra opcija je i otklopno-klizni sistem, od VEKA sistema SOFTLINE 82, SOFTLINE 76 ili SOFTLINE 70.
  • Klasični okretno-nagibni prozori, od već navedenih sistema.
  • Možete se opredeliti i za harmonika vrata, ako vam se dopadaju i uklapaju se u vaš prostor.

Nadamo se da smo bar malo uspeli da razrešimo neke vaše nedoumice i pomognemo kako da na najbolji način zastaklite i iskoristite svoju terasu, balkon ili trem.

Slobodno kontaktirajte vama najbliže proizvođače VEKA stolarije OVDE, jer su VEKA profilski sistemi sinonim za vrhunsku tehnologiju, superioran kvalitet, praktično neograničene mogućnosti dizajna, kao i za visok nivo ekonomičnosti.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Nevena Pivic

    Pre zastakljivanja terase treba konsultovati arhitektu objekta da li je saglasan sa predlozenim izmenama posto na ovaj nacin menjate izgleda njegovog autorskog dela I neko moze da Vas za to tuzi.

Оставите одговор

Obavezna polja *