A.jpg
Pariske komune, Србија, Париске комуне 8, Београд
Pariske komune 8, Novi Beograd Beograd 11070 RS

Studio Alfirević je interdisciplinarni arhitektonski tim formiran 2010. godine u Beogradu. Osnovao ga je arhitekta i umetnik Đorđe Alfirević.

Rad studija je zasnovan na integraciji i prožimanju nekoliko oblasti stvaralaštva: arhitekture, urbanizma, dizajna, enterijera, likovnih umetnosti i teorijskih i drugih istraživanja.

Studio pruža usluge projektovanja i konsaltinga u izradi projektne dokumentacije za arhitektonske objekte (idejno rešenje, idejni projekat, glavni projekat, izvođački projekat i projekat enterijera). Radni tim čine stručnjaci različitih profila, sa dugogodišnjim iskustvom u projektovanju različitih vrsta arhitektonskih objekata (stambenih, poslovnih, turističkih, ugostiteljskih i objekata drugih namena).

Okosnicu grupe čini tim diplomiranih inženjera arhitekture sa licencama za arhitektonsko projektovanje i značajnim iskustvom u projektovanju arhitektonskih objekata i uređenju unutrašnjih prostora – dizajnu enterijera. Dizajn enterijera je jedna od specijalnosti Studija Alfirević.

Osnovni moto tima po pitanju uređenja enterijera je da stan predstavlja svojevrstan ”prostor za uživanje”. Kroz projekat enterijera, a u saradnji sa investitorom, težimo formiranju ambijenta koji pruža višečulno zadovoljstvo boravka u njemu. Jedan od značajnih činilaca našeg pristupa projektovanju unutrašnjih prostora je promovisanje koncepta apartmanskog stanovanja (u smislu višeg nivoa komfora) i principa jedinstva prostora, koja se ogleda u vizuelnom i prostornom objedinjavanju srodnih prostorija i aktivnosti u stanu.

Smatramo da za prostorni komfor nisu potrebna velika materijalna ulaganja i da je suština u optimalnom zadovoljenju ljudskih potreba, iskusnoj proceni prostornih mogućnosti i primeni kvalitetnih materijala. Prikazani radovi na strani Projekti su karakteristična rešenja arhitektonskih objekata i enterijera, projektovanih tokom poslednjih godina i ilustruju suštinski moto kojim se rukovodi naš tim – ”manje je više”.

  • You must to post comments
Rezultata: 1
Pošaljite poruku kao gost ili se ukoliko imate otvoren nalog.
Vaše ime*
E-mail*
Web sajt
Message*
Potvrdite da ste to lično vi.