logo.jpg
PQP3+8Q Šabac
Obrenovački put bb Šabac Mačvanski 15000 RS

Zorka Opeka je otpočela je sa radom još 1977. godine i uspešno posluje preko 40 godina. Osnova za uspešan rad je inovacija. Zorka Opeka je posvećena upravo nalaženju najboljih i najefikasnijih rešenja za izgradnju i energetsku efikasnost.

Pored ventilacionih blokova i fasadnog programa, Zorka Opeka je 2008. godine lansirala proizvodnu liniju KLIMABLOC koji se od tada prodaje kako na domaćem tržištu, tako i izvozi u zemlje regiona, i u EU. Proizvodi poseduju sve tehničke specifikacije standarda Evropske Unije i obezbeđuju sigurnost za investitora.

Sopstveni kopovi gline i uveden strogi tehnološki postupak daju osnovu za kvalitet i stabilnost poslovanja što nam obezbeđuje dugoročan, partnerski odnos sa profesionalcima u poslu i pruža odličnu preporuku velikog broja zadovoljnih investitora. Klimabloc je prvi pravi energetski efikasan proizvod koji poseduje Evropske sertifikate kvaliteta.

U poslednje vreme često čujemo pojam “energetska efikasnost” i prvo na šta pomislimo je ušteda energije, smanjeni troškovi grejanja i hlađenja, obnovljivi izvori energije. Iako pominjemo uštedu, energetska efikasnost ne podrazumeva odricanje i život u lošijem okruženju, već upravo suprotno – život u skladu sa prirodom gde su uslovi života poboljšani i unapređeni.

Da bi objekat bio energetski efikasan, potrebno je preduzeti niz različitih mera u cilju smanjenja toplotnih gubitaka. Najčešći toplotni gubici su kroz neadekvatnu termoizolaciju poda, fasadnog zida, krova, kroz neadekvatno izabran sistema grejanja i hlađenja.

Ako pažljivim i pametnim odabirom gore navedenih pozicija koristimo i sisteme za inteligentno upravljanje i adekvatan sistem gradnje, objekat ostvaruje bolji energetski razred, sprečava se gubitak toplote i smanjuje potrebna energija za grejanje i hlađenje.

logo.jpg 3 godine ago
  • You must to post comments
Rezultata: 1
Pošaljite poruku kao gost ili se ukoliko imate otvoren nalog.
Vaše ime*
E-mail*
Web sajt
Message*