Kuće slavnih

Dom dizajnera koji je ujedno i radionica i galerija

Slavni dizajner Ross Lovegrove otvorio je vrata svog doma za javnost i pokazao šta se sve nalazi u ovom četvorospratnom objektu.

Nekadašnja fabrika igračaka pretvorena je u kuću, koju je njegova supruga uredila tako da je njena današnja cena na tržištu 18,5 miliona dolara i trenutno je ponuđena za prodaju. U objektu koji se nalazi u mirnom, severnom delu Noting Hila smešteni su životni prostor bračnog para, ali i radionica i izložbeni studio dizajnera.

Ross Lovegrove house 01

Iako je u eksterijeru ispratila pretežno tradicionalnu arhitekturu koja vlada kvartom, enterijer kuća Rossa Lovegrovea eklektično je dizajniran s pregršt detalja koji su deo rada Rossove inovativne estetike, piše Designboom.

Ross Lovegrove house 04

Radni prostor smešten je u podrumu i prizemnom delu kuće a ova dva nivoa povezuje DNK stepenište skulpturalnog dizajna, koje je kreirao Ross.

Ross Lovegrove house 02

Na prvom spratu objekta organizovane su spavaće sobe, dok je poslednji sprat uređen kao dnevna zona gde su smešteni dnevni boravak i kuhinja s trpezarijom. Na ovom spratu nalazi se i krovna terasa.

Ross Lovegrove house 08

Ross Lovegrove house 06

Ross Lovegrove house 05

Čitav prostor ispunjen je velikim brojem dizajnerskih detalja koji su u duhu Rossovog stvaralaštva. U radnom prostoru, zanimljiv detalj je transparentni pod. Takođe, jedan od zanimljivih elemenata enterijera su i klizna vrata visine 2,5 metra. Svakako, celokupnim objektom vlada čitav spektar komadnog dizajnerskog nameštaja koji ovaj prostor čini jedinstvenim.

Ross Lovegrove house 03

Ross Lovegrove house 07

Foto: Domus Nova

Pogledajte i kako izgleda kuća poznate dizajnerke enterijera.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *