Enterijeri

Kako da prostor neutralnih boja učinite zanimljivijim

Pogledajte kako sve možete razigrati enterijer čija je osnova u neutralnim bojama.

Neutralne boje ne bi nikako trebalo da se posmatraju kao nešto što je dosadno. Naprotiv, one su savršena podloga za organizovanje veoma zanimljivih enterijera. Ukrašavanje neutralnih prostora, takođe, pruža i izvesnu dozu fleksibilnosti gde u skladu s raspoloženjem, određenim detaljima, lagano možete promeniti njegov karakter.

Neutralni enterijer 01

Pogledajte nekoliko saveta kako možete razigrati vaše neutralne prostore.

Manipulišite teksturom

Kada planirate da vaš prostor bude u neutralnim bojama, uvek razmišljajte o teksturama jer one mogu mnogo da doprinesu uređenju enterijera. Materijali izazivaju određene emocije kod nas. Udoban tepih, toplota koju daje drvo, mekani jastuci, tapete, koža pa i staklene površine doprineće da prostor dobije svoj karakter. Odredite kakav želite da ima vaš eneterijer.

Neutralni enterijer 02

Odaberite jednu boju koja će da vlada prostorom

Uz neutralnu šemu uvek treba biti oprezan s bojama. Ukoliko se odlučite da ovako razigrate vaš prostor, odlučite se samo za jednu boju koja će biti njegov ukras. Određenu boju možete istaknuti kroz sliku na zidu, jastuke, komad nameštaja ili čak i segment zida. Ovo može biti posebno korisno kod uređenja dečijih soba, gde lagano možete menjati dizajn prilagođavajući se periodičnim promenama njihovih omiljenih boja. Na ovaj način možete dizajnirati i čitav stan, gde će neutralne boje biti osnova u svim prostorijama, dok će svaka imati svoju akcentovanu boju.

Neutralni enterijer 04

Ostvarite kontakt s prirodom

Osim što biljke u prostoru mogu da pročiste vazduh i da poboljšaju vaše raspoloženje, one mogu biti i savršen detalj u enterijeru neutralnih boja. Prirodu možete uključiti i ubacivanjem drvenih komada nameštaja ili korišćenejm drveta kao završne obrade na nekom od segmenata vašeg enterijera.

Neutralni enterijer 05

Raslojavanje nijansi

Prostor razigrajte neutralnim bojama koristeći se njenim nijansama. Kombinovanjem različitih tekstura u različitim nijansama dobićete nežan i udoban prostor. Kao podlogu za ovo nijansiranje, možete uzeti uvek zahvalnu belu, ili možda čak i crnu.

Neutralni enterijer 06

Ubacite metalni detalj

Neutralna pozadina je savršena pozornica na kojoj zlatni ili bakarni detalji mogu zablistati. Važno je da se sa metalima zadržite samo na detaljima i akcentovanju. Ne dozvolite da vas njihov sjaj navede da preterate.

Neutralni enterijer 07

Koristite se raznovrsnošću oblika

Kombinovanjem pravolinijskih površina sa ovalnim detaljima na suptilan način razigraćete prostor.

Neutralni enterijer 08

Pročitajte i kako uklopiti kolorit u enterijeru pomoću kruga boja.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *