Materijali

Kako najbolje izolovati krov

Bez obzira da li se nalaze na kućama ili zgradama, krovovi su svakodnevno izloženi jakim i ra ličitim vremenskim uticajima: sunce, vetar, grad, sneg, zbog čega je za prijatnu i zdravu klimu u prostoru potrebna ispravna izolacija krova.

Najbolji način da pojačate izolaciju svog krova je  pomoću odgovora jućeg Knauf Insulation sistema izolacije.

Kvalitetna svojstva krova, kao i njegova izolacija naročito su važni tokom zime, jer tada u krovnom prostoru može biti neprijatno, ukoliko je izolacija sla ba ili nedovoljna. Ukoliko se to dogodi na površini jedne neizolovane građevinske konstrukcije vazduh se hladi brzo i dolazi do povećanja relativne vlažnosti, a samim tim i do stvaranja plesni. Zbog toga je veoma važno da krov poseduje pravilan raspored svih slojeva u svojoj konstrukciji, kao i da izolacioni materijal značajno smanju je ovakav rizik i tako pruža nemerljiv doprinos zdravom stanovanju i zaštiti građevinske konstrukcije.

Najbolje karakteristike, kao i rezultate nudi Knauf Insulation sistem izolacije, koji omo gućava toplotnu i zvučnu izolaciju, ali i trajnu dimenzioniranu stabilnost. Njegovom upotrebom omogućava se odlična izolacija prostorija  u pot krovlju ili ispod krova, tako da se u zimskim danima ne gubi toplota iz unutrašnjosti doma, a leti se sprečava prodor toplog vazduha, što se postiže i izborom posebnih izolacionih materijala visokih gustina.

Ono što Knauf Insulation sistem izolacije čini jedinstvenim jeste jednostavna i brza ugradnja, parapropusnost, vodo odbojnost, kao i otpornost na mikro organizme. Takođe ovaj sistem pokazao je i najbolje rezultate kada su u pitanju negorivost, kao i kvalitet materijala koje sadrži, jer su svi zdravstveno i ekološki ispravni.

Preko nedovoljno izolovanog krova gubi se i do 30 odsto toplote iz unutrašnjosti objekta. Upotrebom izolacije Knauf Insulation to ćete sprečiti.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Miki

    Postovani ,

    Trebao bih izolovati krov,stavljao bih izolaciju izmedju rogova . Rogovi su mi velicine 10cm,pa bih isao rostilj i gips. Sta i kako mi savetujete,koju izolaciju i koji gips.

    Hvala

  2. Sonja

    @Miki: Pogledajte članak o potrebnim debljinama izolacije za krov http://www.gradnja.rs/izolacija-potkrovlja-potrebna-debljina-slojeva/

Ostavite odgovor

Obavezna polja *