Dešavanja

LG dobio sertifikate za rasvetu

LG objavio je da su njeni proizvodi sa LED i Plasma sistemom osvetljenja, dobili zvaničan sertifikat evropske, kineske, japanske i koreanske vlade, kojim se potvrđuje njihova energetska efikasnost, kvalitet, bezbednost i ekološka podobnost.

Zahvaljujući dobijenim sertifikatima, LG je sada u prilici da, kao kompanija koja je razvila kompletnu ponudu rešenja u oblasti rasvete, na globalnom nivou predstavi svoju najnoviju „zelenu“ poslovnu inicijativu koja je u skladu sa principima ekološki osvešćenog poslovanja.

Komparativne prednosti LG LED osvetljenja su samostalno razvijena tehnologija optičkih elemenata, efikasno upravljanje toplotom i dizajn integrisanih komponenti.

Sa prosečnom stopom rasta većom od 30%, tržište LED osvetljenja beleži snažan rast. Očekuje se da će LED zameniti tradicionalno osvetljenje do 2015. godine, a u pitanju je tržište koje se procenjuje na 5,1 milijardi američkih dolara. LG je prošlog septembra pokrenuo linije za proizvodnju LED osvetjenja u južnokorejskoj provinciji Gumi. U kompaniji se očekuje da će proizvodni kapacitet od 5 miliona jedinica biti dostignut do 2012. godine.

Koreanska korporacija za upravljanje energijom (KEMCO) je, dodeljujući sertifikat o energetskoj efikasnosti naglasila je da LG LED osvetljenje od 53 vata ostvaruje značajnu uštedu energije od čak 70% u odnosu na postojeće fluorescentne lampe, kao i da je vek trajanja iznosi više od 50 hiljada časova ili 10 godina, uz korišćenje od 12 časova na dan. Model LED osvetljenja MR16 je energetski štedljiva alternativa koja nudi uštedu energije i preko 80%, što je takođe KEMCO saopštio ove godine.

Kao još efikasnija pokazala su se jedinstvena LG PLS osvetljenja, koja koriste tehnologiju zasnovanu na emisiji mikrotalasnih plazmi. Švedski institut za testiranje električne opreme, Kineski centar za sertifikaciju kvaliteta i Japanska labaratorija za električnu bezbednost i ekologiju dodelili su kompaniji LG sertifikate za dva uređaja PLS opreme: PSH07- unutrašnja rasveta snage 730 W i PSF10 sistem snage 1kW.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *