Opremanje

Povratak korenima: Prefabrikovani podzemni frižider radi bez struje

Kompanija Weltevree je na tržište lansirala hladnjake Groundfridge koji će vam umanjiti račun za električnu energiju.

Pre nego što je izmišljena struja pa i električni frižideri, ljudi su skladištili hranu u podrumima gde je temperatura bila stabilna tokom cele godine. Ukoliko želite da uštedite na struji ili gradite pasivnu kuću, možete i vi imati ovaj podzemni frižider kapaciteta 3.000 litara. U njega staje u proseku 20 puta više namirnica nego u standardne frižidere, odnosno, oko pola tone hrane! Dakle, idealno za apokalipsu.

podzemni-frizider-1

Podzemni frižider je osmišljen tako da iskopanu zemlju ne morate nikud da odvozite. Iskopajte rupu, ubacite unutra ovalni frižider i vratite iskopanu zemlju na vrh. Groundfridge se postavlja tako da ga sile uzgona ne podignu iznad zemlje.

podzemni-frizider-3

Groundfridge je napravljen od poliestera sa čvrsto zaptivajućima vratima tako da nećete imati problema sa štetočinama. Temperatura tokom cele godine bez obzira od godišnjeg doba iznosi između 10 i 12 stepeni što je idealna temperatura za čuvanje povrća, sira ili vina. Dakle, kao da držite namirnice u podrumu kuće.

Ovaj frižider izlazi u susret ljudima koji imaju svoje bašte i koji žele da žive život na moderan i održiv način – kaže dizajner Groundfridgea Floris Schoonderbeek.

podzemni-frizider-4

Pogledajte i ovaj sjajni spiralni vinski podrum.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *