Enterijeri

Zelena boja u dečijim sobama

Zelena je boja koja koja najviše prija oku, umiruje, okrepljuje i vrlo često se koristi prilikom uređenja dečijih soba. Zbog toga nije čudno što proizvođač nameštaja Spar predlaže nameštaj za dečije sobe upravo u ovim nijansama. Pogledajmo njihove predloge.

Ukoliko su zidovi dečije sobe okrečeni u zelenu boju, nameštaj koji se preporučuje je pretežno bele boje sa detaljima u drugim bojama kao što su narandžasta, roza ili lila boja. Za nameštaj zelene boje preporučuju se da zidovi budu neutralnih boja: bele, krem a možete da jedan zid okrečite u zelenu boju kao što je na nameštaju. Obratite pažnju da ton bude isti kako ne bi odabir boja delovao kao greška.

Dečija soba dopušta igranje sa oblicima i bojama. Odaberite ručkice u obliku brojeva, velikih krugova ili životinjica. Vrlo zanimljivo je rešenje uzglavlja u obliku jabuke narandžaste boje koja se ističe na zelenom zidu sobe. Ovaj motiv je ponovljen iznad radnog stola uz policu okačenu na zid.

decija-soba-zelene-boje

uzglavlje-kreveta-jabuka

Proizvođač nameštaja Spar predlaže radni sto za dete u kombinaciji sa policama izvedene u dve boje. Zelena se lepo kombijuje natur bojom drveta ali i sa lila, roza i narandžastom bojom. Pogledajte i odlučite se za kvadratni ili zaobljeni radni sto sa stolicom u boji.

zeleno-lila-sto

zeleno-roza-sto

zeleno-narandzasti-sto

zelena-decija-soba 1

krevet-na-sprat

zelena-decija-soba

zelena-decija-soba-2

zelena-soba

zeleni-ormar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *