Potkrovlja su oduvek bila velika inspiracija dizajnerima enterijera, a ovo rešenje zanimljivo je zato što je uslov bio da sve bude podređeno knjizi.

Studio Egue Y Seta dobio je zadatak da kompletno renovira potkrovlje u zgradi građenoj pedesetih godina prošlog veka u centru Madrida. Uslova od strane investitora nije bilo puno ali jedan je bio veoma važan – a to je da se negde smesti ogromna količina knjiga koja se stalno koristi. Zbog toga se u ovom renoviranom potkrovlju biblioteke nalaze na svakom slobodnom zidu.

adaptacija-potkrovlja-biblioteka-06

Prilikom adaptacije stana potpuno su zamenjene instalacije, promenjen je parket, stavljeni su novi prozori a zgrada je dodatno izolovana: i zvučno i toplotnu.

adaptacija-potkrovlja-biblioteka-03

Što se tiče enterijerskog rešenja, arhitekte su odlučile da zadrže duh pedesetih godina veka za nama pa stan ima klasično-modernu liniju koju diktira kožna česterfild sofa upakovano među brojnim bibliotekama.

adaptacija-potkrovlja-biblioteka-02

Pošto je visina prostora dosta velika, napravljen je jedan zanimljivi kutak za čitanje knjiga – ležaljka! Do ležaljke od mreže stiže se merdevinama.

Velika pažnja posvećena je rasveti, pa se tako iznad stepeništa, koje vodi do otvorene spavaće sobe, postavljena po Wireflow svetlosna instalacija koju proizvodi Vibia.

adaptacija-potkrovlja-biblioteka-07

Trpezariju krasi drveni sto koji je krasio staru seosku kuću u Francuskoj.

adaptacija-potkrovlja-biblioteka-08adaptacija-potkrovlja-biblioteka-04 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-05 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-09 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-10 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-11 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-12 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-13 adaptacija-potkrovlja-biblioteka-14

Foto: VICUGO FOTO

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar