Turistički centar Zlatibor posle hotela i skijališta konačno dobija i veliki tržni centar čiji je konkurs upravo završen.

Predstavljamo vam idejno rešenje Bojana Stojanovića koji akcenat stavlja na kvalitetno povezivanje heterogenih struktura i podcelina kompleksa i okruženja.

Kompozicija objekta u urbanističkom smislu proizišla je iz postavke glavnih pešačkih tokova ka i unutar lokacije.  Objekat se sastoji iz više lamela, tako da je izvršeno njihovo povezivanje, bezbednim i nezavisnim od spoljašnjih uslova, toplim vezama i nadstrešnicama.

Objekat je projektovan u obliku potkovice sa osam lamela koje okružuju poluatrijumski prostor na sredini parcele.

Unutar kompleksa projektovan je poluatrijumski prostor delimično nadkriven transparentnim materijalom. Ovaj prostor, u nadkrivenom delu, pogodan je za letnje bašte okolnih restorana i za organizovanje sajamske prodaje. Ostali deo atrijuma je uređeno parkovsko zelenilo i omeđen prostor predviđen za klizalište u zimskom i dečije igralište u letnjem periodu.

Konstruktivni sklop objekta predviđen je kao armirno betonski skeletni sistem sa dodatnim ukrućenjem armirano betonskim platnima.

Svi pregradni zidovi su suvomontažnog tipa ili od blokova od lakog materijala. Fasadne obloge su od zid zavese ili kombinacije zidanog zida i obloge od kompozitnog materijla u vidu vetrene termoizolovane fasade. Pokrivanje objekta predviđeno je od trapezastog samonosivog lima preko kojeg se montiraju obloge od kompozitnih panela sa teksturom drveta. Krovna konstrukcija može biti od čeličnih profila ili drveta.

Konstrukcija nadstrešnice u dvorištu predviđena je od lepljenog lameliranog drveta sa pokrivačem od transparentnih materijala koji stvaraju efekat difuznog osvetljenja.