Aktuelno, Saloni

Kompleksnost mreže tokijske železnice u Ozonu

Izložba Janka Radojevića „Život ispod zemlje – Studija slučaja: Tokio“, održaće se od 20. do 29. septembra održati u Galeriji Ozon u Beogradu.

Ova izložba pokušaće da prenese kompleksnost gradske mreže tokijske železnice koji omogućava da taj metropolis funkcioniše.

Mrežu tokijske gradske železnice čine 882 stanice koje su povezane sa 121 linijom i dnevno prevezu 20 miliona putnika. Ovaj veliki broj ukazuje na veličinu grada kao i na vreme koje stanovnci provedu u sistemu javnog prevoza. Efikasnost japanskog društva pretvorila je stanice i transportne čvorove u mikro centre koji su se razvili do te mere da korisnik na putu od posla do kuće ne mora da napušta mrežu da bi završio svakodnevne privatne obaveze. Podzemni prolazi postali su prostori u kojima se održavaju koncerti, otvaraju knjižare, saloni za lepotu, restorani, barovi, pijace, obućarske radnje. Javna funkcija grada sve se više udaljava od nivoa ulice i uvlači se u kontrolisani pristup gde je moguće regulisati klimu, osvetljenje, zvuk.

Detaljnije informacije o izložbi na www.o3one.rs.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Zoltan

    Svidja mi se ovaj plakat. Japan je stvarno cudo!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *