Nameštaj i oprema

Aktuelni modeli polica italijanskih proizvođača nameštaja

Poznato je da italijanski dizajneri diktiraju svetske trendove pa vam upravo zbog toga predstavljamo neke od interesantnih modela kompanije Cattelan Italia.

Otvorena polica u beloj boji s klizajućim vratima vrlo je interesantan model jer može stajati samostalno ili u grupi. Ukoliko u jednom trenutku poželite više prostora za odlaganje, uz postojeću možete jednostavno postaviti još jednu takvu policu.

Klizna vrata kvadratnog oblika se izvode u više boja što u kombinaciji s više polica stvara zanimljivu kompoziciju. Ovaj zaminljiv model svoje mesto može pronaći kako u dnevnoj sobi tako i u trpezariji.

polica

polica-u-trpezariji

Jednostavna polica na tankim stubovima zanimljivo izgleda kada je postavljena uz zid ali i na sredinu prostorije. Ukoliko se postavlja na zid, visina stubova koji se vežu za zid u gornjoj zoni je 240 cm. Ukoliko se postavlja u centru sobe, maksimala visina stubića je 300 cm.

Stubovi su najčešće crne, bele ili tamno sive, odnosno, u boji grafita.

polica-za-zidu

polica-za-zidu-catellan

Vrlo popularna forma police jeste ona čiji se oblik sužava ka vrhu. Naslonjena na zid, polica deluje kao merdevine.

Visina polica prikazanih na slikama jeste 225 a širina 100 cm.

police-u-obliku-mmerdevina

polica-u-obliku-merdevina

Ipak, naš favorit su konzolne zidne polica trouglastog oblika. Sa zanimljivim rasporedom deluju kao skulptura i detalj na zidu. Debljina police uz zid je 20, 15 i 10 cm i ta debljina se smanjuje se ka vrhu. Dubine polica su 20, 25 i 30 cm a maksimalna nosivost je 10 kilograma. U krem, tamno sivoj i boji prirodnog oraha deluju interesantno čak i kada su prazne.

konzolne-police

konzolne-trougaone-police

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *