Aktuelno, Konkursi

Arhitektonski konkurs Schindler Award 2012.

Kompanija Schindler raspisala je konkurs za prestižnu nagradu iz oblasti arhitekture Schindler Award 2012 i pozvala sve zainteresovane visokobrazovne ustanove i studente završnih godina arhitekture kao i postdiplomce da učestvuju na ovom izazovnom takmičenju.

Schindler Award pomaže mladim, budućim arhitektama u sticanju praktičnih znanja i veština u planiranju.

Projekte će birati i ocenjivati međunarodni, renomirani stručnjaci iz oblasti arhitekture koje će predvoditi profesor Kees Christiaansena sa Švajcarskog državnog instituta za tehnologiju (Eidgenössische Technische Hochschule – ETH) iz Ciriha.

Tema konkursa ovogodišnje Schindler nagrade kao i prethodih godina je Pristup za sve, filozofija dizajna koju karakteriše uključivanje, mobilnost bez prepreka za ljude različitih godina i sposobnosti.

Takmičenje daje učesnicima šansu da razviju nove ideje i mogućnosti za jedan od najbolje očuvanih srednjevekovnih gradova u Evropi. Lokacija ovogodišnje teme je Bern, Švajcarska, rekonstrukcija neuglednog dela, inače odlično očuvanog starog grada. Projekat mora da sadrži master plan koji mora ubedljivo da odgovori na sve nedostatke lokacije, u Bernu poznate pod nazivom Schutzenmatt. Sama lokacija je trapezoid koji je deo severozapadnog ugla istorijskog centra grada, samo par minuta šetnje udaljenog od centralne železničke stanice. Podeljen je na pola železničkim mostom i opkoljen ulicama i kućama, kao i parkirnim prostorom za automobile i autobuse. U blizini se takođe nalaze muzeji, institucije od kulturno-obrazovnog značaja kao i dispanzer za bolesti zavisnosti.

Svi zainteresovani studenti mogu se dodatno informisati i registrovati on-line na www.schindleraward.com, a sva dodatna pitanja i informacije možete slati i na [email protected].

Krajnji rok za prijavu je 30. april 2012, a završeni radovi moraju se predati najkasnije do 30. jula 2012. godine. Organizator poziva sve zainteresovane da se prijave i želi im puno uspeha u radu i takmičenju.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. rada

    A jel namesten konkurs? 😉

Ostavite odgovor

Obavezna polja *