Aktuelno, Novi objekti

Azerbejdžan gradi hotel u obliku polumeseca

Glavni grad Azerbejdžana – Baku dobija moderno lice. Jedna od inovativnih građevina čija je izgradnja u planu je i hotel u obliku Meseca.

Finansiran novcem zarađenim ekploatacijom gasa i nafte, Baku postaje jedno od najživljih mesta za velike kreativne građevine. Na 220 hektara na kojem je pre bilo centralno gradsko skladište, sprovodi se čišćenje i priprema za izgradnju kancelarija, hotela, domova i objekata za 50.000 stanovnika Bakua i 48.000 radnika.

Gradom već dominira impozantan neboder Flame Tower koji će uskoro biti gotov, i Baku TV toranj. Uskoro će u blizini stajati i mnoge druge građevine od kojih će, sudeći prema maketama, posetiocima zastajati dah, objavio je CNN.

 

Dve od njih su Crescent Place i hotel Crescent, koji je dizajnirala južnokorejska arhitektonska firma Heerim Architects. „Smatra se da Azerbejdžan ima volju i ekonomsku moć koja se temelji na visokom finansijskom rastu koje može podneti nove megalomanske arhitektonske poduhvate. Mnogi klijenti u Azerbejdžanu prihvataju kreativne dizajne koji će omogućiti velike prednosti razvoju njihove države“, objasnili su u PR timu Heerima.

Predviđa se da će hotel „Crescent“ biti izgrađen do 2015. godine i da će imati 33 sprata.

Od 2008. godine gradi se 250 miliona dolara vredan hotel „Pun Mesec“. Arhitekti su ga zamislili kao disk na 35 spratova. Na 104 kvadratna metra hotela biće smeštene 382 sobe. Kada će posetioci glavnog grada Azerbejdžana moći da uživaju u spektakularnom hotelu, još nije poznato.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *