Opremanje, Sajmovi

Rekord na sajmu: Impresivna vrata visine 4,5 metara

Kompanija Alumil predstavila je na Sajmu građevinarstva u Beogradu i alumijumski profil koji odgovara standardima pasivne gradnje.

Štand lidera u oblasti ekstrudiranih alumijumskih proizvoda ne možete promašiti jer će vas odmah na ulazu dočekati impresivna staklena vrata koja su više nego duplo veća od onoga što ste navikli da vidite. Alumilov model Supreme S700 visine je čak 4,5 metara i pleni pažnju svojim dimenzijama.

Pogledajte reportažu sa Alumilovog štanda:

alumil-sajam-3
Staklena klizna vrata visoka 4,5 metara

Da se radi o vanserijskom aluminijumskom sistemu govori i podatak da ne postoji stub na uglu kao i da ovaj sistem može da se napravi tako da se uđe u zid. Vidljiva visina konstrukcije je svega 115mm a središnji profil samo 47mm. Supreme S700 ima visok nivo toplotne izolacije a dostupna je i verzija sa elektro motorima.

alumil-sajam-2

Zanimljiv je i sistem S650 PHOS sa skrivenim profilima i integrisanim olukom za odvod vode. Ni ovaj aluminijumski sistem nema stub na uglu a arhitektama će se najviše svideti što nema širinsko ograničenje. Bitno je samo da težina stakla ne prelazi 450 kilograma ili 600 kg ukoliko se postavlja nestandarni okov.

alumil-sajam-6
Za uživanje u pogledu bez barijera: Alumil S650 PHOS

Alumilova unutrašnja vrata Interno mogu se praviti od strukturalnog stakla do visine do 300cm. Arhitekte će znati da iskoriste prednost modela Exclusive 100 jer nema vidne profile niti vidljiv štok što daje mogućnost savršenog enterijerskog uklapanja.

alumil-sajam-4
Exclusive 100 levo, Suite 150 desno

Alumilova vrata Suite 150 mogu imati završnu obradu u boji zida tako da budu vizuelno neprimetna.

alumil-sajam-5
Ulazna vrata Smart

Alumilova ulazna vrata Smart nude brojne opcije prilađavanja izgleda ali i proširenja funkcionalnosti putem dodatne opreme.

Aluminijumski profili za pasivne kuće

PVC okovi su do sada imali prednost u odnosu na aluminijumske profile po pitanju provodljivosti toplote. Međutim, Alumilov profil S91 ima koeficijent termoprodoljivosti manji od jedan što je zahtev za izgradnju pasivnih kuća. (za otvor dimenzija 1,23 x 1,48 m Uw=0,79 W/m2K, Ug=0,7 W/m2K)

alumil-sajam-7
Alumilov profil S91može se korisititi i za gradnju pasivnih objekata

Kliknite za još članaka sa Sajma građevinarstva u Beogradu 2016.

Pogledajte i kako izgleda baldahin od aluminijuma:

Pogledajte kako izgleda baldahin od aluminijuma

Firme iz kategorije Prozori i vrata:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *