Arhitektura

Pogledajte kako izgleda baldahin od aluminijuma

U okviru nove ekstenzije ovog švedskog hotela najzanimljiviji dizajnerski segment svakako je simulirani baldahin od aluminijuma.

Jedan od najbogtijih gradova Švedske u 19. veku, Sundsvall, u kome se hotel nalazi, 1888. godine doživeo je veliki požar u kom je gotovo čitav grad uništen. Nakon katastrofe, Udruženje arhitekata Švedske potpuno je obnovilo grad. Jedan od tadašnjih novonastalih objekata bila je i zgrada The Best Western Hotel Baltic.

The Best Western Hotel Baltic 01

Danas, više od jednog veka kasnije, nakon spajanja hotela sa susednom zgradom, koja je nedavno postala vlasništvo hotela, došlo je do segmentnih promena u dizajnu ovog objekta. Ovo spajanje nastalo je kao ideja da hotel dobije novi bar, restoran i adekvatni ulazni hol, piše Archdaily.

The Best Western Hotel Baltic 02

Najzanimljiviji segment renoviranja hotela je dodati ulazni paviljon koji je dizajniran tako da očuva lepotu nekadašnje arhitekture, ali da istovremeno postane i savremeni dodatak grada.

The Best Western Hotel Baltic 03

Konstrukcija paviljona izvedena je od čeličnih stubova, koji nose staklenu fasadu. Preko staklene površine izvedena je obloga od perforiranog aluminijuma, debljine 4 milimetra. Aluminijumske „draperije“ segmentno otkrivaju unutrašnjost, naglašavajući samo ulaz u hotel.

The Best Western Hotel Baltic 04

Neobično, lepo i upečatljivo.

The Best Western Hotel Baltic 05

The Best Western Hotel Baltic 07

The Best Western Hotel Baltic 08

Foto: Mikael Olsson

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *