Aktuelno

Investicije u Crnoj Gori: Gradi se Lazaret u Meljinama, hotel u Bijeloj i Portonovi u Kumboru

Da je u Crnoj Gori velika građevinska aktivnost govori i podatak da su u veoma kratkom roku aktivirana tri velika projekta na moru.

Za početak, u Meljinama kraj Herceg Novog u toku je rekonstrukcija istorijskog zdanja Lazaret i gradnja turističkog kompleksa s 5 zvezdica. Ruski investitor, kompanija Imperio Holding LTD, najavljuje ulaganje od skoro 70 miliona evra i završetak zdanja Lazaret do leta 2017. godine.

lazaret_projekat_2

Završena je prva faza velikog kompleksa, koji će se prostirati sa akvatorijumom na 70.000 m2. Izgrađen je obalni zid i šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi, piše Radio Jadran.

lazaret_projekat_3

Druga novost stiže nam iz turističkog mesta Bijela. Naime, na površni od 11.500 m2 u obližnjem naselju Žager počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija Politropus Alternative, odnosno njen vlasnik direktor, Ukrajinac Roman Denkovič, piše takođe Radio Jadran.

zager_bijela_projekat_3

Hotel će raditi tokom cele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, s programom spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smeštajnih jedinica. Investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine.

zager_bijela_projekat_2

Prvi One&Only u Evropi

Za kraj nam stiže informacija koju prenosi RTCG, da Azmont investments, investitor projekta Portonovi u Kumboru, najavljuje da će u sklopu novog visokoluksuznog odredišta, vrednog 500 miliona evra, za sezonu 2018. biti spreman i prvi One&Only hotel u Evropi. Pročitaje više o ovom projektu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *