Saloni

Dimitrije Bugarski laureat Druge nagrade časopisa Arhitekton

Nakon uspešno sprovedenog internacionalnog arhitektonskog konkursa za idejno rešenje PAVILJONA ARHITEKTURE, koji je organizovao časopis Arhitekton, 17, 18 i 19. maja održana je izložba konkursnih rešenja u Muzeju Kralja Petra I, u Beogradu.

Pored nagrađenih i izabranih radova, na izložbi su prikazani svi radovi pristigli iz preko 50 zemalja sveta. Razmatrajući ukupno 290 radova koji su ispunili propozicije konkursa, žiri, u čijem sastavu su bili arh. Idis Turato, arh. Miodrag Mirković, arh. Marko Stojčić i g. Alan Tomanić ispred kompanije Kingspan, je većinom glasova odlučio da Prvu nagradu dodeli mladom arhitekti Dimitriju Bugarskom koji je na jednostavan i efektan način uspeo da odgovori na uslove konkursa i da ostvari prvobitnu ideju Paviljona arhitekture. Pobedniku je nagradu (u iznosu od 2.000 evra) uručio g. Alan Tomanić, regionalni direktor kompanije Kingspan koja je kao generalni pokrovitelj podržala ovu manifestaciju.

Dimitrije Bugarski i Alan Tomanić

Takođe, dodeljene su četiri jednakovredne druge nagrade (put u Austriju u trajanju od tri dana, sa obilaskom arhitektonski važnih objekata i posetom fabrike Zumtobel Licht) autorima i arhitektonskim timovima: Rui Dos Reis; Adnan Alagić; Uroš Novaković i Renato Pucci; Olivera Lekić; i jedna treća nagrada (jednogodišnja pretplata i publikacija pobedničkog rada i rada po izboru autora u časopisu Arhitekton) timu: Diego Fagundes, Erica Mattos, Paula Franchi, Romullo Baratto.

Predavanje kompanije Sika

Svećano otvaranje izložbe, održano 17. maja, obeležila je ceremonija dodele nagrada koju je vodio urednik časopisa Arhitekton, arh. Marko Stojčić. Nakon dodele nagrada uvodno veče obogatio je koktel sa posluženjem, a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se „Tanja Jovičević i Rich Bich band“. Bogat sadržaj izložbe bio je raspoređen na tri sprata uređenog prostora muzeja, a pored radova učesnika konkursa bile su izložene i instalacije sponzora. Prikazani su propratni video materijal konkursa i video prezentacija časopisa Arhitekton. Posetioci su na samom ulazu u muzej mogli da vide segment pobedničkog rešenja koji je izveden i montiran u vidu instalacije u dvorištu muzeja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *